Door Zaza de Ridder

In september 2021 begon mijn traineeship bij B&T met de zomerschool: een hele dag op een mooie locatie met alle collega’s. Tijdens deze dag konden we workshops volgen, lekker eten en vooral ook kennismaken met elkaar! Dit was een leuke manier om direct al mijn nieuwe collega’s te leren kennen en het zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde bij B&T. Ook mijn medetrainees heb ik in die eerste week leren kennen: een heel gezellige groep starters met allerlei verschillende studieachtergronden en interesses.

Je medetrainees zie je door het jaar heen bij alle traineesessies en intervisiebijeenkomsten. Tijdens deze sessies leren we inhoudelijk heel veel over het onderwijsveld en werk je tegelijkertijd aan je adviesvaardigheden door bijvoorbeeld oefeningen met elkaar te doen. Het is heel waardevol om dit meteen weer te kunnen toepassen in je eigen opdrachten. Ook helpt het je onderwerpen te begrijpen waar je eerst nog weinig van afwist. Daarnaast is er tijdens de traineesessies ook genoeg ruimte om elkaar persoonlijk te leren kennen, lunch je altijd gezellig samen en bouw je gedurende het jaar echt een band op met elkaar.

De traineesessies vinden afwisselend plaats bij de vier adviesbureaus en het is heel inspirerend om de verschillende bureaus te leren kennen en op allerlei soorten plekken te komen. Hoewel je allemaal wordt opgeleid tot adviseur, zie je dat de vier bureaus elk een verschillende expertise hebben en dat wij als trainees ook andere vakgebieden leren kennen en verschillende skills opdoen. Het bijzondere van het traineeship is dan ook juist dat je ‘los’ van je eigen bureau op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met andere deelgebieden in het onderwijsveld.

Voor de projecten waar je als trainee aan werkt, ga je het hele land door. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld ’s ochtends in Nieuwegein een afspraak hebt, daarna naar Zwolle gaat en ’s middags weer in Amsterdam moet zijn. Op andere dagen ben je juist een hele dag op kantoor, voor afspraken en om aan je eigen opdrachten werken. Als trainee word je voor heel verschillende projecten ingezet, waardoor je een breed beeld krijgt van de onderwijssector en alle soorten projecten die B&T doet. De afwisseling in de indeling van je dagen en de veelzijdigheid aan projecten maakt het werken bij B&T zo aantrekkelijk!

Recente berichten