Door Sarah van Veller

De grote meerwaarde van het traineeship vind ik dat je veel ruimte krijgt voor ontwikkeling en dat je je stappen in het adviesvak samen met andere startende collega’s kunt maken. In de eerste weken leer je niet alleen het bedrijf en de collega’s kennen, maar ook de trainees met wie je het scholingsprogramma doorloopt. Met hen neem je deel aan expertisesessies, intervisies en een gezamenlijke opdracht. Samen verken je tijdens de expertisesessies de onderwijssector (voor de meesten van ons nog relatief onbekend toen we begonnen) en de vaardigheden die je nodig hebt als adviseur. Ook trap je gegarandeerd in de valkuilen die komen kijken bij het vak van adviseur.

Tijdens intervisie deel je ervaringen uit de praktijk: wat ging er goed, waar zaten de dilemma’s of knelpunten en wat zou je de volgende keer anders doen of juist hetzelfde? Al snel merk je dat de ervaringen vaak erg vergelijkbaar en herkenbaar zijn, wat het delen des te waardevoller maakt. Met de gezamenlijke opdracht is het moment aangekomen om als groep de opgedane kennis en ervaring als adviseur in praktijk te brengen. Dit is een heel leuke uitdaging, waarbij je samen gaat puzzelen wat nu eigenlijk de vraag van de klant is en wat daarbij de meest passende aanpak is. Zo hebben wij een adviesrapport geschreven over de implementatie van het technasium op een middelbare school in Amsterdam. Ook hier kwamen we wee bepaalde valkuilen tegen, wat betekent dat we veel geleerd hebben en voldoening haalden uit de succesvolle afronding.

Tijdens het traineeship heb ik ook veel gehad aan mijn mentor. Het samen met iemand nadenken over je ontwikkelvraag en de kwaliteiten die je in het advieswerk kunt benutten, heeft mij meer zelfkennis opgeleverd. Maar ook de kleinere dingen, zoals agendabeheer, zijn als starter fijn om met iemand te kunnen bespreken. Ik heb bij B&T al snel gemerkt dat niet alleen mijn mentor maar ook de andere collega’s open staan voor zulke gesprekken en heel betrokken zijn bij de ontwikkeling van trainees.

Recente berichten