Door Hannie Doornbos

Tijdens het eerste kantoormoment bij Fenom mochten we onszelf presenteren aan de collega’s en ik was de allereerste. Later vertelde mijn collega mij dat hij het zo tof vond dat ik daar direct ging staan en mezelf durfde te presenteren. Een heel mooi compliment, hij gaf aan dat hij daarin van mij kon leren. Ik leer van mijn collega’s maar zij leren ook van mij! In de eerste weken van mijn traineeship mocht ik mee naar verschillende scholen om trainingen mee te maken die mijn collega’s gaven. Al in mijn tweede maand als trainee mocht ik zelf een studieochtend verzorgen op een basisschool.

Iedere collega bij Fenom is belangrijk, ons team is klein en hecht. Dat betekende voor mij dus ook dat ik direct actief aan de slag mocht en er een beroep werd gedaan op mijn zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ik vind dat aspect heel leuk, want ik houd van initiatief nemen. Ik krijg de vrijheid om zelf ideeën te bedenken over hoe we Fenom kunnen professionaliseren en aan kunnen sluiten bij de klanten. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe ik een website moet bouwen, ben ik samen met een collega projectleider, werk ik intensief met mijn collega’s samen bij trainingen en mag ik mijn eigen acquisitie doen. Hoe gaaf als je in je eerste jaar als trainee al de kans krijgt om zelf nieuwe klanten te werven?

Soms vraagt het ook van mij om erg flexibel te zijn en kansen ook echt aan te grijpen. In het begin is je agenda nog best leeg, en jij bent degene die je agenda gaat vullen! Het was een overgang om vanuit de universiteit, waarin je in het programma meedraait, nu zelf te beslissen wat ik wilde leren en doen. Eigenaarschap heb ik enorm ontwikkeld in het afgelopen jaar! Vakinhoudelijk leer ik ontzettend veel van mijn collega’s. Zij hebben zoveel ervaring en zo’n groot netwerk en daar mag ik van profiteren. Ik stel hen kritische vragen, waarvan zij weer kunnen leren. Ook heb ik veel ideeën over hoe onze generatie werkt en zich ontwikkelt. Vanuit mijn studieachtergrond ben ik daarom ook bezig met leerzame projecten in het mbo. Bij Fenom krijg ik de kans om zelf aan te geven welke projecten ik graag zou willen doen en wat ik zou willen leren. Het uitgangspunt is dan ook: als je bij Fenom werkt, heb je plezier!

Recente berichten