Door Asri Prasadani

Na mijn studies in religiewetenschappen had ik een heel leuke baan binnen het onderwijs die naadloos aansloot op mijn studieachtergrond. Grappig genoeg kwam ik er na een tijdje achter dat ik eigenlijk iets anders wilde gaan doen, maar wél in het onderwijs wilde blijven werken. Ik was op zoek naar meer uitdaging en dat heb ik bij B&T zeker gevonden.

Bij B&T maakte ik kennis met de wereld van organisatieadvies en werd ik uitgedaagd om na te denken over het verbeteren van de onderwijskwaliteit, veranderprocessen en duurzame maatwerkoplossingen. Het fijne aan een traineeship is dat je veel ruimte krijgt om te ontdekken wat je leuk vindt en daarin goed wordt begeleid. Tegelijkertijd draai je mee als volwaardige collega en word je voor veel verschillende opdrachten gevraagd, waardoor je in korte tijd veel ervaringen opdoet. In de traineeperiode heb ik niet alleen veel van mijn (senior) collega’s geleerd, ook van mijn medetrainees. We kwamen maandelijks samen en hadden expertisesessies over bijvoorbeeld leerlingendaling, financieel schoolmanagement, anders organiseren en passend onderwijs. Zo leerden we samen over belangrijke thema’s en brachten we het geleerde in de praktijk met een gezamenlijke opdracht.

Ik vond het mooi om te merken dat er veel collega’s zijn die net als ik geen studieachtergrond in het onderwijs hebben en dat dit juist als meerwaarde wordt gezien in ons werk als adviseur. Het is een heel veelzijdig vak, waarbij je analytische, communicatieve en ondernemende talenten goed samenkomen. Door de diverse ervaringen heb ik een steeds beter beeld gekregen van waar ik heen wil in mijn professionele ontwikkeling. Mocht je dus op zoek zijn naar een eerste of volgende stap in je carrière, waar uitdaging, groei en ontwikkeling centraal staan, dan kan ik je absoluut aanraden om je aan te melden voor dit traineeship!

Recente berichten