Door Lotte Rakers

Als trainee bij Fenom heb ik een geweldig eerste schooljaar achter de rug! Het jaar startte met een gezamenlijke bijeenkomst van Fenom die het nieuwe schooljaar inluidde. Dat was voor mij dé manier om mijn nieuwe collega’s op een informele manier te leren kennen en alvast meer zicht te krijgen op de werkzaamheden. En nu hoor ik je denken: wat houden die werkzaamheden dan in?

Die liepen dit jaar uiteen van het maken van schoolanalyses tot het bezoeken van lessen en het geven van teamtrainingen. Voor een trainee bij Fenom is geen dag hetzelfde. De enige constante is dat ik veel op scholen aanwezig ben en altijd mét leerkrachten en schoolleiders aan de slag ga – dat geeft veel energie!

Bij Fenom kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind en waar ik mij verder in wil ontwikkelen. Gaandeweg draaide ik in steeds meer trajecten op scholen mee (onder begeleiding van leuke en bevlogen collega’s) en inmiddels heb ik mijn eerste trainingen zelfstandig gegeven.

In een korte tijd doe je dus ontzettend veel nieuwe ervaringen op. Dan is het fijn om deze ervaringen met de trainees van de andere adviesbureaus te kunnen delen. Tijdens het traineeship ontmoetten we elkaar tijdens maandelijkse expertisesessies over onderwijsinhoudelijke onderwerpen en sloten die bijeenkomsten af met intervisie. Daarin bespraken we uitdagingen en vierden we successen – en we eindigden meer dan eens met een borrel.

Terugkijkend heeft het traineeship bij Fenom mij een jaar vol veelzijdige opdrachten, fenomenale collega’s en vooral ontwikkeling opgeleverd. Precies de uitdaging waar ik naar op zoek was!

Recente berichten