Door Annet Vieveen

Benieuwd hoe het is om als trainee bij een veelzijdig adviesbureau te werken? Ik vertel je er graag meer over!

In september 2021 startte ik mijn avontuur bij Penta Rho. Toen ik solliciteerde, wist ik dat ik graag iets voor het onderwijs wilde betekenen, maar ik moest er nog achter komen wat dat precies was. Het veelzijdige karakter van Penta Rho kwam dan ook goed van pas en heeft mij de kans gegeven om te ontdekken wat ik wil en wat ik leuk vind. Dat dit ook nog in een gezellig, open en informeel team kan, maakt het werk nog leuker!

Een veelzijdig karakter, wat houdt dat eigenlijk in? Penta Rho ondersteunt scholen, zorgorganisaties en gemeenten bij organisatie- én huisvestingsvraagstukken. Binnen de organisatiekant krijg je bijvoorbeeld te maken met scholen of besturen die moeten fuseren door leerlingendaling, teams die een vorm van samenwerking moeten vinden, een bestuur dat een nieuw taakbeleid wil implementeren of basisscholen die willen onderzoeken of zij andere schooltijden moeten hanteren. Geen traject is hetzelfde en dat maakt elk vraagstuk een nieuwe uitdaging!

Bij huisvestingsvraagstukken komen vaak de organisatie- en de huisvestingskant samen. Denk aan een school die toe is aan een nieuw gebouw of verbouwing dat georganiseerd moet worden of samenwerking zoekt met bijvoorbeeld een kinderopvang, dorpshuis of een bibliotheek. Penta Rho gaat door middel van verschillende (creatieve) sessies op zoek naar de gezamenlijke visie, de gewenste mate van samenwerking tussen partijen en de ruimtes die nodig zijn in het nieuwe gebouw. En dit is slechts één voorbeeld van de vele facetten van huisvesting, die je ongetwijfeld nog heel erg zullen verrassen.

Naast mijn werk binnen Penta Rho heb ik samen met de andere trainees expertisesessies bij de verschillende adviesbureaus gevolgd over uiteenlopende onderwerpen binnen het onderwijs. Verder is er in de intervisies ruimte om van valkuilen successen te maken. En niet te vergeten: de gezamenlijke opdracht. Het is onwijs waardevol en leuk om te kunnen optrekken met andere trainees die tegen dezelfde dingen aanlopen.

Misschien denk je na het lezen van dit stuk dat een achtergrond in het onderwijs noodzakelijk is. Maar niets is minder waar! Zo divers als het team van Penta Rho is, zie je niet vaak. Adviseurs met een achtergrond in onder andere projectmanagement, bestuurskunde, facilitair management, beleid, sales en communicatie. Die verschillende expertises versterken elkaar alleen maar!

Recente berichten