Door Koen Fransen

Na de pabo en de master onderwijs-wetenschappen ben ik in november 2019 begonnen bij PentaRho. ‘Het zal wel zwaar zijn, van het studentenleven naar het burgerlijke leven’, kreeg ik vaak te horen. Eerlijk gezegd heb ik de overstap van het studentenleven naar werk totaal niet zo ervaren. Natuurlijk ziet de week er anders uit en ben ik meer gebonden aan werkdagen (al bestaat ook daarin flexibiliteit). Maar daar staat tegenover dat ik alle avonden en het weekend vrij ben. In september 2019 was het traineeship al van start gegaan; toch mocht ik in november nog aansluiten. Kennis opdoen, in gezamenlijkheid met alle trainees een opdracht voor een klant uitvoeren en voornamelijk mijzelf ontwikkelen.

Tijdens de expertisesessies met alle trainees leer je de verschillende bureaus en hun werkvelden kennen en doe je vakinhoudelijke kennis op. Dat levert nieuwe invalshoeken op, waardoor je aan het denken wordt gezet. Ook kom je erachter dat je als startende adviseur in precies dezelfde valkuilen stapt als je medetrainees. Een mooie overeenkomst, waardoor juist zij goed met je kunnen meedenken en precies weten hoe jij je voelt. Tijdens de intervisies wordt je als groep en individu goed begeleid en geholpen.

Ook bij PentaRho word ik begeleid, namelijk door een persoonlijke mentor. Deze beschikt over ervaring in het vak en doordat hij bij hetzelfde bureau werkt, zijn de lijntjes kort zijn en kun je altijd even sparren. Je collega’s betrekken je direct bij opdrachten. Zelfs op mijn eerste werkdag mocht ik al mee naar een klant. Een halfjaar later leid ik voor het eerst zelf een bijeenkomst met klanten. Spannende momenten. Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken welke opdrachten bij je passen en op welke vakgebieden je jezelf wilt ontwikkelen. Ook als trainee krijg je de ruimte om een frisse blik te werpen op opdrachten en om jouw kennis te delen. Allemaal met als doel om samen met collega’s tot een mooi eindresultaat voor de klant te komen.

Recente berichten