Door Linsey Perre

Na mijn master Business Administration (Strategy & Organization) aan de VU en 1,5 jaar werkervaring in de technische sector ben ik in 2019 begonnen bij Infinite Financieel. Ik kwam via een kennis bij Infinite terecht en daar zit ik, ondanks dat ik geen specifieke financiële opleiding heb, helemaal op mijn plek. Vanaf het begin heb ik veel meegelopen met collega’s en al snel kreeg ik de vrijheid om daadwerkelijk mee te werken aan opdrachten. Daarnaast heb ik alle ruimte gekregen mijn interesses in het vakgebied te ontdekken en te ontwikkelen. Nu doe ik vooral opdrachten voor samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Het gaat bijvoorbeeld om strategisch-financiële vraagstukken, zoals: hoe verdelen we het geld eerlijk over de scholen, en is deze aanvullende bekostiging toereikend om aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen te voldoen? Daarnaast houd ik mij bezig met data-analyses. Het gaat dan bijvoorbeeld om het in kaart brengen van leerlingstromen voor een specifieke klant, of om het bovenmatig vermogen van het funderend onderwijs in kaart te brengen aan de hand van openbare data.

Toen mij net na mijn start bij Infinite Financieel werd gevraagd of ik misschien geïnteresseerd was om aan te sluiten bij het traineeschip, heb ik daar ‘ja’ op gezegd. En daar ben ik achteraf enorm blij mee! Hoewel ik de stap van het studentenleven naar het ‘werkende’ leven al had gemaakt, is het traineeship toch heel waardevol voor mij geweest. Zo geeft het de mogelijkheid om over de specialismen van de andere drie bedrijven iets te leren. Alle vier bedrijven werken in de onderwijssector maar elk op een eigen deelterrein. Het geeft dus een veel bredere inkijk. Daarnaast is het een mooie mogelijkheid om het begin van een netwerk op te bouwen, zowel professioneel als privé. Professioneel is het fijn om te weten wie je kunt bellen als je een vraag hebt buiten je eigen expertise. Privé klikte het erg goed, we organiseerden borrels, een jeu de boules competitie en zelfs een weekendje weg naar Texel.

Een ander aspect van het traineeship dat ik erg gewaardeerd heb, is de intervisie. Omdat je in dezelfde fase van je ontwikkeling als consultant zit, loop je tegen gelijksoortige uitdagingen aan. Het is enorm waardevol om met je mede-trainees te sparren over vragen als: hoe kun je ervoor zorgen dat klanten je als een gelijkwaardige collega zien, of hoe geef je aan dat je het te druk hebt en het project er misschien niet bij kan hebben? Fijn om hier in een vertrouwde omgeving over te kunnen praten en hier samen stappen in te zetten!

Het traineeship heeft mijn carrière en ontwikkeling in een mooie stroomversnelling gebracht. Een paar jaar geleden had ik echt niet verwacht dat ik met mijn voorliefde voor data, Excel en cijfers zo’n leuke baan in de onderwijssector zou kunnen hebben!

Recente berichten